Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 200 g champinjoner (på burk)
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1½ dl vatten
  • 1 tsk soja
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche

Gör så här

Skär filén i små skivor. Bryn sedan köttet i en liten klick smör i en stekpanna. För över köttet till en stekgryta med lite vatten, småkoka på låg värme. Fräs sedan vitlöken med champinjonerna i stekpannan tills champinjonerna börjar knäppa, häll över köttet i grytan. Blanda sedan resten av ingredienserna i grytan och rör om. Låt koka 10 min. Koka ris till. Passar bra ihop med en bit bröd och lite grönsallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.