Till Norrmejerier startsida
Basilika- och olivlax med citronris och sockerärter

Basilika- och olivlax med citronris och sockerärter

Mängd: 4 portioner

4/5
(21 röster)

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé à 150 g
  • 1 kruka basilika 1 burk (200g)
  • grön olivkräm
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 krm vitpeppar
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 citron
  • 4 dl ris
  • 100 g sockerärtor eller sugarsnaps

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Hacka basilikan och blanda med olivkrämen och crème fraiche. Peppra laxbitarna. Lägg dem i en smörd ugnssäker form. Bred crème fraicheblandningen på laxen och stek den i ugnen i ca 10 minuter. Skär tunna skivor av citron och lägg det ovanpå riset i en kastrull. Koka sedan riset enligt anvisningen på förpackningen. Koka sockerärtor i lättsaltat vatten i ett par minuter. Servera laxen med citronriset och sockerärtor. Garnera med citronskivorna från riskoket och gärna lite basilikablad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.