Till Norrmejerier startsida
Bästa chokladtårtan

Bästa chokladtårtan

Receptet kommer från Lena Lie i Umeå.

3/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 200 g smält Norrmejerier Smör
  • 200 g mörk blockchoklad
  • Glasyr
  • 25 g smält Norrmejerier Smör
  • 1 dl grädde
  • 180 g smält mörk choklad
  • något att dekorera med tex silverkulor

Gör så här

Vispa ägg och socker, tillsätt vetemjöl. Smält smöret och chokladen och rör ned. Grädda i en smörd och mjölbeströdd form med löstagbara kanter i 175° ca 30 minuter. När den gräddats klart ska kakan pressas jämnt med en tyngd. Tag av kanten på formen lägg ett bakplåtspapper över kakan,lägg en skärbräda på kakan, ställ därefter något tungt på skärbrädan tex. en mortel.
Glasyr Hetta upp allt på svag värme så det smälter. Bred över kakan efter gräddningen och pressningen. Dekorera gärna med strössel i form av silverkulor eller något annat fint. Låt kallna.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.