Till Norrmejerier startsida
Bästa kladdkakan

Bästa kladdkakan

Världens ljuvligaste kladdkaka som smakar som en blandning mellan kladdkaka och tryffel. Enkel att göra och försvinnande god.

Mängd: 6-8 bitar

4/5
(20 röster)

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad, 70%
  • 200 g Norrmejerier Smör
  • 2 3/4 dl strösocker
  • 5 ägg
  • 1 msk mjöl

Gör så här

Värm ugnen till 180°. Bryt chokladen i bitar och smält i micron tillsammans med smöret. Rör ner sockret och låt svalna lite. Rör i äggen odentligt med slev, ett i taget. Rör sedan ner mjölet. Häll i en rund form 24-30 cm i diameter. Klipp gärna ett bakplåtspapper i botten. Grädda i 22 minuter. Ta ut och låt svalna. Ställ i kyl minst 2 timmar, gärna över natten. Pudra med florsocker innan servering och servera med grädde och färska bär.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.