Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • ****Portioneringslista****
  • Förrätt och dessert
  • Motsvarande 1 - 1½ dl per portion - vilket betyder totalt 70-130g
  • (ex soppa större mängd, ex rökt lax mindre mängd)
  • HUVUDRÄTT
  • ******per portion i en tre-femrätters middag******
  • benfritt kött 100-150g
  • rostbiff färdig 100g på buffé 50-75g
  • fiskfilé 100-150g
  • gravlax 125g på buffé 50-75g
  • kycklingfilé/ankbröst 75-90g
  • grillade kycklinglår 100-130g
  • potatissallad. 100-200g
  • potatisgratäng 150g
  • rösti 100-150g
  • sallad oblandad eller blandad 50-80g
  • sås (varm - baserad på mejeriprodukt ) ½-1 dl
  • sås (varm - kraftig klar sås) 2-4 msk
  • kall sås (baserad på mejeriprodukt eller majonnäs) ½ dl
  • ******per portion som ensamrätt**********
  • benfritt kött 150-200g
  • rostbiff färdig 120g
  • fiskfilé 150-200g
  • gravlax 150g
  • kycklingfilé/ankbröst 100-120g
  • grillade kycklinglår 130-160g
  • potatissallad. 100-200g
  • potatisgratäng 150-200g
  • rösti 130-180g
  • sallad oblandad eller blandad 70-100g
  • sås (varm - baserad på mejeriprodukt ) ½-1 dl
  • sås (varm - kraftig klar sås) 3-6 msk
  • kall sås (baserad på mejeriprodukt eller majonnäs) ½ dl
  • *********Buffé*********
  • Total (max)mängd mat på t.ex. en buffé 450-600g + bröd, Norrmejerier Smör och ost
  • OBS! Den mindre mängden vid mycket kallskuret samt förrätt och dessert

Gör så här