Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • ****Portioneringslista****
  • Förrätt och dessert
  • Motsvarande 1 - 1½ dl per portion - vilket betyder totalt 70-130g
  • (ex soppa större mängd, ex rökt lax mindre mängd)
  • HUVUDRÄTT
  • ******per portion i en tre-femrätters middag******
  • benfritt kött 100-150g
  • rostbiff färdig 100g på buffé 50-75g
  • fiskfilé 100-150g
  • gravlax 125g på buffé 50-75g
  • kycklingfilé/ankbröst 75-90g
  • grillade kycklinglår 100-130g
  • potatissallad. 100-200g
  • potatisgratäng 150g
  • rösti 100-150g
  • sallad oblandad eller blandad 50-80g
  • sås (varm - baserad på mejeriprodukt ) ½-1 dl
  • sås (varm - kraftig klar sås) 2-4 msk
  • kall sås (baserad på mejeriprodukt eller majonnäs) ½ dl
  • ******per portion som ensamrätt**********
  • benfritt kött 150-200g
  • rostbiff färdig 120g
  • fiskfilé 150-200g
  • gravlax 150g
  • kycklingfilé/ankbröst 100-120g
  • grillade kycklinglår 130-160g
  • potatissallad. 100-200g
  • potatisgratäng 150-200g
  • rösti 130-180g
  • sallad oblandad eller blandad 70-100g
  • sås (varm - baserad på mejeriprodukt ) ½-1 dl
  • sås (varm - kraftig klar sås) 3-6 msk
  • kall sås (baserad på mejeriprodukt eller majonnäs) ½ dl
  • *********Buffé*********
  • Total (max)mängd mat på t.ex. en buffé 450-600g + bröd, Norrmejerier Smör och ost
  • OBS! Den mindre mängden vid mycket kallskuret samt förrätt och dessert

Gör så här

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.