Till Norrmejerier startsida
Biskvirutor

Biskvirutor

Räkna med strykande åtgång!

Mängd: ca 16

4/5
(28 röster)

Ingredienser

  • Biskvikakor

Kaka:

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 3 msk kakaopulver
  • 150 g smält Norrmejerier Smör
  • 1½ dl kokt vatten

Smörkräm:

  • 150 g smält Norrmejerier Smör
  • 1 ägg
  • 1 hg riven mandelmassa
  • 2½ dl florsocker

Garnering:

  • 200 g blockchoklad
  • 10 g kokosfett

Gör så här

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj och bröa en långpanna
3. Vispa ägg och socker
4. Blanda ihop alla kakingredienser och vänd ner i smeten
5. Grädda ca 20-25 minuter.
6. Obs! Låt kakan kallna i långpannan
7. Blanda ihop ingredienserna till smörkrämen och bred ut på den kalla kakan
8. Frys kakan i en ½ timme
9. Smält blockchoklad och kokosfett i vattenbad.
10.Bred ut chokladen jämt över den frusna kakan

Tips! Skär denna långpannekaka i lagom stora kakor i n n a n chokladen stelnat.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.