Till Norrmejerier startsida
Björnbärskopp

Björnbärskopp

Receptet kommer från: Karin Everitt Sundsvall hon lovar att denna efterrätt är en hit!

Mängd: 4 portioner

4/5
(16 röster)

Ingredienser

  • björnbär eller blåbär
  • crème fraiche
  • vaniljsocker med äkta vanilj
  • farinsocker

Gör så här

Lägg några halvtinade bär i botten på en ugnssäker kopp. Blanda crème fraiche och vaniljsocker. Lägg en klick på bären. Strö därefter lite farinsocker på toppen. Sätt in koppen i ugnen 275° grilleffekt i ca 2 minuter. Detta gör att farinsockret karamelliserar en smula och att crème fraichen blir lite ljummen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.