Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2½ dl Norrmejerier Mjölk
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2½ dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 dl frysta blåbär
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Blanda ägg, salt, vaniljsocker och mjölk i en bunke.
Sikta ner mjölet och blanda till en jämn smet. Blanda ner grädde och blåbär. Smörj en stor gjutjärnspanna eller en ugnsfast form 20x20 cm och häll i smeten.
Grädda i ugnen ca 20 min eller tills den har fått färg och stannat. Sikta över florsocker och servera,
gärna med lättvispad grädde.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.