Till Norrmejerier startsida
Blomkåls- och basilikadipp

Blomkåls- och basilikadipp

Den perfekta dippen, som passar bra som tillbehör till grillat kött, fisk eller grönsaker. Smal, god och fylld med smak.

Mängd: 4 portioner

4/5
(11 röster)

Ingredienser

  • ett stort blomkålshuvud
  • 2 dl Mini fraiche
  • en kruka färsk basilika
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • ev spansk peppar, finstrimlad

Gör så här

Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt blomkålen svalna innan du mixar med mini fraiche, basilika och vitlök. Smaka av med salt och peppar. För extra hetta, strimla ned färsk pepparfrukt. Servera dippen rumstempererad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.