Till Norrmejerier startsida
Böngryta ála Nydahl

Böngryta ála Nydahl

Böngrytan är resultatet av för lite/fel råvaror vid tillagningen av Chili Con Carne, därför är rätten väldigt lik, men ändå inte samma rätt. Det är en väldigt stark rätt om man så vill det, så det är ingenting för de klentrogna. Jag tycker den är fantastisk.

Mängd: 4

3,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 500g köttfärs
  • 2 st Gula lökar
  • 1 tsk Salt
  • 4 krm Svartpeppar
  • 5 krm Vitlökspulver
  • 3 burkar Vita bönor i tomatsås (jag rekommenderar Euroshoppers)
  • 1 1/4 burk ICA Chunky Salsa Tropical (eller efter eget tycke)
  • 2-3 burkar crème fraiche Naturell (eller efter eget tycke)

Gör så här

Fräs köttfärs och lök med lite margarin i en stor kastrull. Låt puttra på medelstark värme tills köttfärsen ser någorlunda stekt ut och rör om med jämna mellanrum.
Rör ner salt, svartpeppar och vitlökspulver i köttfärsen. Låt puttra någon minut för att kryddorna ska ge smak.
Rör ner bönorna i grytan och låt allt bli varmt.
Rör ner salsan och låt puttra några minuter, passa på att duka.

Servera tillsammans med Créme Fraiche och njut.

Smaklig måltid!

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.