Till Norrmejerier startsida
Brownies på mörk choklad med vispklick

Brownies på mörk choklad med vispklick

Mängd: Cirka 8-10 brownies

4,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 200 g Norrmejerier Smör
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

glasyr:

  • 1 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vatten

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull. Drag den av värmen och bryt ned chokladen i det varma smöret. Rör tills det smält. Vänd ihop alla ingredienser och fyll pappersformar till 1/3, eller en liten ugnspanna klädd med bakpapper. Grädda i 20-25 minuter eller tills formarna känns stela. Kakan stannar till mer när den har svalnat. Blanda glasyren och bred på när kakorna svalnat. Toppa gärna med en gräddklick och riven mörk choklad.

Tips:

Tag dubbelt ark av smörpapper eller bakplåtspapper och forma små skålar av. Dessa går utmärkt att baka brownies i.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.