Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • Kak smet
  • 2 ägg
  • 1 äggvita
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk kanel
  • 75 g margarin
  • 1.5 dl Norrmejerier Mjölk
  • Fyllning
  • 75 g Margarin ( ej smält )
  • 3 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljesosker
  • 1 äggula

Gör så här

Vispa äggen och sockret poröst.

Blanda mjöl , bakpulver och kanel i en påse och skaka väl.

Häll sedan i mjölblandningen i ägg smeten tillsätt mjölk och smält margarin rör om.

Grädda mitt i ugnen 150 grader i smörd bröad form i 50 - 60 minuter.

Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och vispa till en slät smet.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.