Till Norrmejerier startsida
Cake pops med pepparkaka och vit choklad

Cake pops med pepparkaka och vit choklad

Mängd: ca 12 stycken

4/5
(11 röster)

Ingredienser

Mjuk pepparkaka:

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1½ msk pepparkakskryddor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl lingonsylt

Cake pops:

  • 1 mjuk pepparkaka
  • ca 1 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 100 g vit choklad
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 dl strössel
  • Cake pops-pinnar eller korta grillpinnar

Gör så här

Mjuk pepparkaka: Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en 1½ liters form. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt gräddfil. Blanda pepparkakskryddorna med bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Rör ner sylten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna. Cake pops: Smula den mjuka pepparkakan och blanda med lite crème fraiche till en lagom fast konsistens. Rulla till bollar, stick i en pinne i varje och ställ kallt i ca 1 timme. Smält vit choklad försiktigt i vattenbad. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Doppa cake popsen i chokladen. Låt dem rinna av och svalna lite innan du doppar dem i strössel. Ställ sedan i kylen och låt stelna. Låt stå svalt tills det är dags att servera dem.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer