Till Norrmejerier startsida
Cappuccino

Cappuccino

En historia säger att cappuccinon har fått sitt namn av cappuccinoordens munkar. På en riktigt gjord cappuccino ska skummet ha en mörk rand från kaffet runt om, som munkarnas kala hjässor med sin mörka hårrand. Kanske är det sant, kanske inte...

5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 1/3 espresso eller starkt kaffe
  • 1/3 Norrmejerier Mjölk
  • 1/3 Norrmejerier Mjölkskum

Gör så här

Värm mjölken till den når ”rykpunkten” och vispa upp ett mjukt skum. Häll espresson i en cappuccinokopp, häll därefter i lika mycket mjölk och skum. Är skummet mjukt och krämigt blandar det sig med kaffet och kransen runt kanten syns.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.