Till Norrmejerier startsida
Carpaccio med hallon och krispiga ostflarn

Carpaccio med hallon och krispiga ostflarn

Mängd: 4 portioner

4/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 100 g fint riven Norrmejerier Präst®
  • (smakstyrka 8–9)
  • 300–400 g kalvfilé
  • flingsalt och svartpeppar
  • 3 msk kallpressad olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk hallonvinäger
  • 1 mogen avokado
  • 1 ask färska hallon
  • 1 dl rostad pistaschmandel
  • 2 msk krasse

Gör så här

1. Värm ugnen till 180 grader. Lägg ut osten tunt på ett bakplåtspapper och baka gyllene i 7–8
minuter. Låt svalna på plåten.

2. Bryn kalvfilén runtom på riktigt hög värme. Salta och peppra rikligt.

3. Blanda olivolja, balsam- och hallonvinäger och smaka av med salt och peppar. Önskar man lite
extra sötma kan man röra ner några droppar honung.
4. Skiva kalvköttet tunt och lägg på ett stort vackert fat. Fördela avokado, hallon, pistaschmandel
och krasse på köttet och ringla över dressingen. Salta och peppra från kvarn och lägg sist på
ostflarnen. Rätten gör sig bäst om den serveras ganska snart efter att dressing hällts över samt salt
och peppar strötts på.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.