Till Norrmejerier startsida
Ceasarsallad med Västerbottensost®

Ceasarsallad med Västerbottensost®

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 skivor bondbröd
  • 4 msk smör
  • 1 ägg
  • 5 sardellfiléer
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • saft av ½ citron
  • 1 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 4 msk Norrmejerier Mjölk
  • 1 romansalladshuvud
  • 1 dl Västerbottenost®, hyvlad
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Halvera vitlöksklyftan och stryk snittsidan mot brödskivorna. Skär brödet i tärningar. Stek i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Salta och peppra.
Lägg ägget i kokande vatten och koka ca 3 minuter. Skölj i kallt vatten och låt svalna. Mosa sardellfiléerna med pressad vitlök, tillsätt citronsaft och skalat ägg. Kör blandningen med en stavmixer till en jämn dressing. Tillsätt crème fraiche och mjölk, blanda igen. Smaka av med peppar och lite salt om det behövs.
Skölj salladen och bryt den i blad. Blanda med dressingen och toppa med krutonger, hyvla över Västerbottensost och peppra.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.