Till Norrmejerier startsida
Champinjoner i vitlök

Champinjoner i vitlök

Champinjoner i vitlök - Champiñones al Ajillo Champiñones al Ajillo är en klassiker på tapasbordet. Dessutom går den mycket snabbt att tillaga. Ät och njut...

Mängd: 4 portioner

3/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 425g Champinjoner
  • 4 1/2st Vitlöksklyftor
  • 2 1/2msk Norrmejerier Smör
  • 2msk Hackad persilja gärna bladpersilja
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

Tvätta och rensa champinjonerna, skär av foten vid behov. Skiva dom i ganska tjocka skivor.
Häll olja och några klickar smör i en stekpanna.
Skiva vitlöksklyftorna eller pressa dom. Tänk på att det blir starkare vitlökssmak när den pressas, en smaksak mao. Lägg i vitlöken i stekpannan.
När vitlöken börjar ta färg tillsätts alla de skivade champinjonerna.
Stek svampen till vätskan försvinner och de får en fin färg.
Smaksätt med salt och peppar efter egen smak
Häll över champinjonerna på ett passande serveringsfat och garnera med hackad persilja.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.