Till Norrmejerier startsida
Cheesecake - Norrländska Prärien

Cheesecake - Norrländska Prärien

Receptet kommer från Christer Carlmark i Karlstad

3,5/5
(27 röster)

Ingredienser

  • 250 g Norrmejerier Smör
  • 400 g digestivekex
  • 2 ägg
  • 250 g kesella gourmet
  • 200 g messmör
  • 1 dl socker
  • 1 msk limesaft och rivet limeskal
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl hjortron
  • 3 dl björnbär

Gör så här

Värm ugnen till 150 grader. Smält smöret och krossa kexen fint. Blanda smöret, kexsmulorna, ett av äggen och lägg blandningen i en springform. Blanda det andra ägget med kesella, messmör, socker, limesaft, limeskal och vaniljsocker och lägg det ovanpå smulblandningen i formen. Grädda i ca 20 minuter i ugnen och låt svalna. Ta en tredjedel av hjortronen och björbären, mosa dem tillsammans och bred ut blandningen över kakan. Spara resten av bären till dekoration eller ät till kakan.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.