Till Norrmejerier startsida
Chokladplättar med apelsinkokta katrinplommon

Chokladplättar med apelsinkokta katrinplommon

.

Mängd: 4 portioner – ca 30 plättar

5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 150 g torkade katrinplommon
  • saft av 2 apelsiner
  • skal av 1 apelsin
  • 1½ dl råströsocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 6 dl Norrmejerier Mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 3 msk smält Norrmejerier Smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakaopulver
  • 2 dl Norrmejerier Vaniljvisp
  • 1 msk florsocker

Gör så här

Koka upp apelsinsaft och skal med rårörsocker. Lägg i katrinplommonen och låt stå och mjukna i minst 1 timme. Knäck äggen i en skål. Blanda i 2 dl mjölk och vispa ner vetemjölet så att smeten blir klimpfri. Häll i resten av mjölken. Smält smöret och vispa ner salt, vaniljsocker och kakaopulver. Rör ner smörblandningen i smeten. Hetta upp en plättlagg med lite smör i första omgången och grädda plättarna på båda sidorna.
Servera chokladplättarna med apelsinkokta katrinplommon och vispad vaniljvisp. Sikta över lite florsocker.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.