Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 100 g vetemjöl 1,67dl
  • 2 msk kakao
  • 3 äggulor
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk malen kanel
  • ½ tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal från ½ apelsin
  • 30 g smält smör
  • 3 ägg
  • 50 g strösocker, gärna hälften rårörsocker typ muscovadosocker

Gör så här

Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao i en skål. Rör ner äggulor, grädde, kryddorna, apelsinskalet och det smälta smöret. Låt vila i ca 10 minuter. Vispa äggvitorna med en nypa salt halvtjockt, tillsätt sockret och vispa vidare tills det liknar en mjuk maräng. Vispa först ner 1/3 del av äggvitan och sedan resten. Pensla våffeljärnet med smält smör och grädda våfflorna, men se upp att det inte blir för varmt choklad bränner fort