Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 100 g vetemjöl 1,67dl
  • 2 msk kakao
  • 3 äggulor
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk malen kanel
  • ½ tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal från ½ apelsin
  • 30 g smält smör
  • 3 ägg
  • 50 g strösocker, gärna hälften rårörsocker typ muscovadosocker

Gör så här

Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao i en skål. Rör ner äggulor, grädde, kryddorna, apelsinskalet och det smälta smöret. Låt vila i ca 10 minuter. Vispa äggvitorna med en nypa salt halvtjockt, tillsätt sockret och vispa vidare tills det liknar en mjuk maräng. Vispa först ner 1/3 del av äggvitan och sedan resten. Pensla våffeljärnet med smält smör och grädda våfflorna, men se upp att det inte blir för varmt choklad bränner fort

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.