Krämig pasta toppad med skivor av balsamvinägermarinerad grillas kycklingfilé
Mängd: 4 portioner
Marinera kycklingfileerna med balsamvinäger salt och peppar, om de ska grillas. Ifall de ska stekas på spisen marineras de ej.
Koka pastan enligt anvisning. Under tiden, riv det gula från citronen fint på rivjärn, blanda med riven parmesanost, pressad vitlök, persilja och olivolja till en pestoliknande smet. Koka upp grädden i en kastrull. När pastan är färdig, häll av vattnet .Slå på den kokta gräddden och blanda i peston. Smaka av, tillsätt ev lite salt. Lägg upp pasta i en djuptallrik, toppa med skivad grillad kyckling. Om kycklingen ska stekas, stek den i smör på medelstark värme ca 4 min på varje sida, i slutet av stekningen, häll över 2-3 msk balsamvinäger och låt den koka upp och steka med en stund innan kycklingen skivas upp.
Toppa portionen med en persiljekvist.