Till Norrmejerier startsida
Citronpasta med balsamkyckling

Citronpasta med balsamkyckling

Krämig pasta toppad med skivor av balsamvinägermarinerad grillas kycklingfilé

Mängd: 4 portioner

4/5
(44 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfileér
  • 350 g tagliatelle
  • 5 dl grädde
  • 100 g parmesanost
  • skalet från en stor citron
  • 2 msk hackad persilja
  • 4 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • balsamvinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Marinera kycklingfileerna med balsamvinäger salt och peppar, om de ska grillas. Ifall de ska stekas på spisen marineras de ej.

Koka pastan enligt anvisning. Under tiden, riv det gula från citronen fint på rivjärn, blanda med riven parmesanost, pressad vitlök, persilja och olivolja till en pestoliknande smet. Koka upp grädden i en kastrull. När pastan är färdig, häll av vattnet .Slå på den kokta gräddden och blanda i peston. Smaka av, tillsätt ev lite salt. Lägg upp pasta i en djuptallrik, toppa med skivad grillad kyckling. Om kycklingen ska stekas, stek den i smör på medelstark värme ca 4 min på varje sida, i slutet av stekningen, häll över 2-3 msk balsamvinäger och låt den koka upp och steka med en stund innan kycklingen skivas upp.

Toppa portionen med en persiljekvist.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.