Till Norrmejerier startsida
Claras revbensspjäll

Claras revbensspjäll

Mina saftiga, kryddiga revbensspjäll vill jag inte vara utan till jul. De sköter sig själv i ugnen och sprider juldoft i hela köket.

Mängd: 4-8 port

4/5
(29 röster)

Ingredienser

  • 1 kg tjocka revbenspjäll
  • 1/2 citron
  • 1 msk salt
  • 1 msk torkad salvia
  • 1 msk torkad mejram
  • vitpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Pressa citronen över revbensspjällen och gnid in med salt och kryddor. Lägg spjällen på ett galler i mitten av ugnen med bensidan uppåt.

Sätt en plåt under gallret och häll lite vatten på plåten. Ugnsstek ca 20 minuter tills revbensspjället fått fin färg. Sänk sedan värmen till 150 grader och stek i ytterligare en timme. Vänd efter halva tiden. Innertemperaturen ska vara ca 70 grader.

Skär upp revbensspjällen innan serveringen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.