Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Sås:

  • crème fraiche 5 dl (2 l)
  • curry 4 msk (2 dl)
  • salt och vitpeppar
  • kycklingfilé 3 kg (12 kg)

Till bleck:

  • Norrmejerier Smör 125 g (500 g)
  • bacon 1,2 kg (4,8 kg)
  • sandwichbröd, skivat 50 st (200 st)
  • tomater, skivade 1,5 kg (6 kg)
  • sallad 1 huvud (4 huvud)
  • pommes frites 3,5 kg (14 kg)
  • friteringsolja
  • saltgurka, hel, stavad 650 g (2,6 kg)

Gör så här

Blanda crème fraiche och curry. Smaksätt med salt och peppar. Ställ kallt och låt mogna.Lägg kycklingen i smörda bleck. Salta och peppra. Stek i ugn 175° till innertemperatur 72° ca 20 min. Skär kycklingen i diagonala skivor. Knaperstek bacon och låt rinna av. Rosta brödet. Lägg bacon, kyckling, tomat och sallad på en brödskiva. Lägg på en klick sås. Lägg på en brödskiva till och skär sandwichen på diagonalen. Stick igenom tandpetare för att hålla allt på plats. Servera med pommes frites och saltgurka.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer