Till Norrmejerier startsida
Curryris med rökt lax och ägg

Curryris med rökt lax och ägg

Detta är riktig brunchmat. Lättlagat och passar utmärkt att göra för många

Mängd: 4 portioner

4/5
(17 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 4 dl ris
  • 1 tsk curry
  • 8 dl vatten/buljong
  • 4 ägg
  • 200 g rökt lax

sås:

  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 liten burk ananasringar
  • salt och peppar

Gör så här

Finhacka löken. Fräs den i lite smör tillsammans med ris och curry. Häll på vätskan, sänk värmen och täck med lock. Låt riset småkoka på låg värme i 20 minuter. Koka äggen. Dela under tiden ananasen i mindre bitar. Rör ihop såsen och ställ den kallt. Dela äggen, skiva laxen, och fördela detta över riset. Garnera med finklippt gräslök. Avsluta med lite nymald svartpeppar. Servera riset varmt med den kalla såsen.