Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • * 150 gr mörk choklad
  • * 100 gr Norrmejerier Smör
  • * 1 dl strösocker
  • * 3 ägg
  • * 1 dl Kesella citrus
  • * 2 dl vetemjöl
  • * 1 tsk bakpulver
  • * 1 dl rostade hackade nötter
  • (hassel-, valnöt- eller pekannötter)
  • * 2-3 finhackade Daim

Gör så här


Smält choklad och smör i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Vänd ner den smälta chokladen och kesellan i äggblandningen.

Blanda mjöl och bakpulver med nötterna och rör ner i chokladsmeten. Häll smeten i smörd form ca 24 cm i diameter (eller i långpanna med bakplåtspapper vid dubbel sats). Strö daimhacket ovanpå.

Grädda kakan i ca 200 grader ca 10 minuter. Den ska kännas lite kladdig. Låt stå kallt, gärna över natten.

Skär i rutor. Servera gärna med en klick Kesella citrus och dekorera med lite rivet apelsinskal.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.