Till Norrmejerier startsida
Dinkelbröd med aprikoser

Dinkelbröd med aprikoser

Mängd: 18 kuvertbröd

4/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 100 g torkade mjuka aprikoser
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 50 g jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 1 tsk salt
  • 5 dl grovt dinkelmjöl
  • 10 dl ljust dinkelmjöl

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka aprikoserna i små bitar. Smält smöret. Smula ner jästen i en bunke. Häll över vatten och smör, och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt aprikoser, salt, grovt dinkelmjöl och det mesta av det ljusa dinkelmjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig.Låt jäsa under duk ca 45 min. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 18 bitar. Forma runda bullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under duk ca 30 min. Klipp ett kryss i varje bulle. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 min , eller tills bullarna har fått fin färg. Låt svalna på galler under duk.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.