Till Norrmejerier startsida
Dragonfylld fläskfilé serveras med nykokt färskpotatis och ljummen rödbetssallad

Dragonfylld fläskfilé serveras med nykokt färskpotatis och ljummen rödbetssallad

Mängd: 4 portioner

4/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk hackad färsk dragon
  • 1 kg rödbetor
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 4 tsk kapris
  • 1 näve röda mangoldskott
  • salt och nymalen svartpeppar
  • stek snöre, folieark
  • till servering
  • 4 dl crème fraiche Senap-
  • Schalottenlök-Vitt vin
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • nykokt färskpotatis

Gör så här

Putsa bort senor från fläskfilén med en vass kniv. Gör ett snitt i fläskfilén och fyll med hackad dragon. Peppra och salta. Bind ihop filén med ett steksnöre. Koka rödbetorna i tills de är mjuka. Skölj dem i kallt vatten och skala dem. Skär rödbetorna i klyftor. Dela upp rödbetorna på 4 folieark och lägg på en klick smör samt en rågad tsk kapris. Salta och peppra. Vik folien till paket. Grilla fläskfilén på utegrillen tills den fått fin färg runtom. Salta och peppra. Rulla in fläskfilén i aluminiumfolie och låt ligga på grillen i ytterligare ca 15 minuter eller tills den är genomstekt. Vänd på den då och då så att den blir jämnt grillad. Värm rödbetorna på grillen. Värm créme fraichen, så att den blir ljummen, på spisen. Servera fläskfilén i skivor med varma rödbetor, lite mangoldskott, nykokt färskpotatis och ljummen créme fraichesås. Strö över lite hackad färsk dragon.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.