Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Sockerkaksbotten: baka 2 st

  • 3 ägg
  • 2 2/5 dl 225g socker
  • drygt 3 dl 200g mjöl
  • 1 dl varmt vatten
  • 1/5 tsk bakpulver
  • lite vanillinsocker
  • Grädda i ca 30 min 175 grader.

Fyllning:

  • Marsan vaniljkräm
  • Jordgubbssylt
  • Vispad grädde
  • Marsipan
  • svart och röd hushållsfärg
  • ev vit sockermassa till ögonen
  • och smällt choklad att fästa taggarna med.

Gör så här

Dela sockerkakorna i 3 delar per kaka.
Lägg 5 st delar på varandra och forma till en kulle. Försök att få så stora spillbitar som möjligt att använda till svansen.
Skär delar till huvudet och svansen av den sjätte delen.
Fyll med vaniljkräm och jordgubbssylt.
Lägg ihop kropp, huvud och svans. Täck sedan hela tårtan med grädde. Sätt tjockt med grädde på nosen för att kunna trycka ner fördjupningar som näsborrar.
Färga marsipan riktigt svart och rött och grått. Gärna någon dag i förväg så mognar färgen.
Täck tårtan med den svarta marsipanen, jag gjorde skarvar mellan kroppen, svansen och huvudet. Tryck till marsipanen med tummen framtill på nosen näsborrar. Forma benen av svart marsipan. Gör taggar i olika storlekar av den röda och klor av den grå.
Fäst ev taggarna och klor med smällt chocklad. Gör ögon och ögonbryn av vit sockermassa eller ofärgad marsipan.

Olika lägen och form på ögon och ögonbryn ger draken olika uttryck. Jag försökte få den att se grym ut.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.