Sockerkaksbotten: baka 2 st
Fyllning:
Dela sockerkakorna i 3 delar per kaka.
Lägg 5 st delar på varandra och forma till en kulle. Försök att få så stora spillbitar som möjligt att använda till svansen.
Skär delar till huvudet och svansen av den sjätte delen.
Fyll med vaniljkräm och jordgubbssylt.
Lägg ihop kropp, huvud och svans. Täck sedan hela tårtan med grädde. Sätt tjockt med grädde på nosen för att kunna trycka ner fördjupningar som näsborrar.
Färga marsipan riktigt svart och rött och grått. Gärna någon dag i förväg så mognar färgen.
Täck tårtan med den svarta marsipanen, jag gjorde skarvar mellan kroppen, svansen och huvudet. Tryck till marsipanen med tummen framtill på nosen näsborrar. Forma benen av svart marsipan. Gör taggar i olika storlekar av den röda och klor av den grå.
Fäst ev taggarna och klor med smällt chocklad. Gör ögon och ögonbryn av vit sockermassa eller ofärgad marsipan.
Olika lägen och form på ögon och ögonbryn ger draken olika uttryck. Jag försökte få den att se grym ut.