Till Norrmejerier startsida
Dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(48 röster)

Annons

Ingredienser

  • • ca 800 g putsad fläskfilé
  • • Marinad 1
  • • 3/4 dl salt
  • • 1 liter vatten
  • • 6 st kvistar färsk rosmarin
  • • 5 vitlöksklyftor
  • • grovmalen vitpeppar
  • • Marinad 2
  • • strimlat skal av 2st citroner
  • • 1 dl finhackade blandade örter
  • • 2 dl olja

Gör så här

Börja med Marinad 1 Koka upp salt, vatten och kryddor och låt svalna.
Bryn fläskfilen runt om och stek sedan färdigt i 125 grader varm ugn i cirka 30 minuter, den ska bli lätt rosa.
Lägg fläskfilen i Marinad 1 och låt ligga i cirka 8 timmar.
Blanda alla ingredienser till Marinad 2. Lägg i köttet och låt ligga minst 2 timmar.
Servera med exempelvis potatisgratäng eller en sallad med bönor, melon, mango, tomater, spenat och gurka.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.