Till Norrmejerier startsida
Dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé

Görs på 4 st filéer

3/5
(18 röster)

Ingredienser

  • Marinad 1
  • 1/2 dl kinesisk soya
  • 1 dl vitt vin
  • 1 pressad vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 msk rosmarin
  • Marinad 2
  • 1 msk äppelcider vinäger
  • 1 msk balsamvinäger
  • 6 msk olivolja
  • 1 msk Italiensk salladskrydda

Gör så här

Putsa filén och låt den marinera i marinad 1 i rumstemperatur i minst 3 timmar. Stek dem sedan hela tills dom är genomstekta, ca 20 minuter.
Låt kallna och skär i centimeter tjocka skivor. Lägg upp snyggt på fat och häll över marinad 2.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.