Till Norrmejerier startsida
Dunderglögg

Dunderglögg

Ett tips som förhöjer julstämningen hemma är att sätta sin egen glögg. Det är superenkelt att göra och det doftar härligt av glögg i hela köket. Glöggen skall stå i 3-6 veckor. Om man inte dricker upp allt i år så kan man spara till nästa år och den blir bara godare.

Mängd: Några flaskor

4/5
(82 röster)

Ingredienser

  • 5 liter svagdricka
  • 5 skivade råa potatisar
  • 1 paket bakjäst
  • 1 påse nejlikor hela
  • 1 påse kardemummakärnor
  • 1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
  • 1 kanelstång
  • 1-2 paket russin (2 pkt-500g)
  • 2,5 kilo socker

Gör så här

Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex.

Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.