Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Tårtbotten:

  • Mjöl
  • ägg
  • socker
  • smör

Lager 1:

  • Chokladmousse uppblandad med uppvispad grädde

Lager 2:

  • Vaniljkräm med uppvispad grädde

Gör så här

Vispa ägg och socker poröst, sen 10min i 60grader vattenbad, sen ytterliggare 20min tills smeten är fluffig och sval. Blanda i siktat mjöl och sist avsvalnat smält smör. In i ugn, långpanna, ca 20min.
Till denna tårta gjorde jag två stycken för att kunna ha rätt höjd på tårtan.
Chokladmoussen: Smält Choklad i vattenbad och blanda i en äggula. Vispa äggvita till skum och blanda i tillsammans med socker. Låt svalna och blanda sedan ihop med uppvispad grädde.
Bred på det första och tredje lagret.
Vaniljkrämen är pulver - vispa ut i mjölk och blanda sen upp med grädde.
Till andra och ev. fjärde lagret.
Mums!

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.