Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Tårtbotten: Mjöl, ägg, socker, smör

Lager 1: Chokladmouisse uppblandad med uppvispad grädde

Lager 2: Vaniljkräm med uppvispad grädde

Gör så här

Vispa ägg och socker poröst, sen 10min i 60grader vattenbad, sen ytterliggare 20min tills smeten är fluffig och sval. Blanda i siktat mjöl och sist avsvalnat smält smör. In i ugn, långpanna, ca 20min. Till denna tårta gjorde jag två stycken för att kunna ha rätt höjd på tårtan. Chokladmoussen: Smält Choklad i vattenbad och blanda i en äggula. Vispa äggvita till skum och blanda i tillsammans med socker. Låt svalna och blanda sedan ihop med uppvispad grädde. Bred på det första och tredje lagret. Vaniljkrämen är pulver - vispa ut i mjölk och blanda sen upp med grädde. Till andra och ev. fjärde lagret. Mums!

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott