Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Tårtbotten:

  • Mjöl
  • ägg
  • socker
  • smör

Lager 1:

  • Chokladmousse uppblandad med uppvispad grädde

Lager 2:

  • Vaniljkräm med uppvispad grädde

Gör så här

Vispa ägg och socker poröst, sen 10min i 60grader vattenbad, sen ytterliggare 20min tills smeten är fluffig och sval. Blanda i siktat mjöl och sist avsvalnat smält smör. In i ugn, långpanna, ca 20min. Till denna tårta gjorde jag två stycken för att kunna ha rätt höjd på tårtan. Chokladmoussen: Smält Choklad i vattenbad och blanda i en äggula. Vispa äggvita till skum och blanda i tillsammans med socker. Låt svalna och blanda sedan ihop med uppvispad grädde. Bred på det första och tredje lagret. Vaniljkrämen är pulver - vispa ut i mjölk och blanda sen upp med grädde. Till andra och ev. fjärde lagret. Mums!

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer