Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 kg äpplen
  • 1/2 dl vatten
  • 6 dl socker

Gör så här

1. Skala och kärna ur äpplen. Om det finns skadade eller övermogna partier är det viktigt att dessa tas bort.

Skär de skalade äpplena i mindre bitar eller lyftor.

2. Lägg äppelbitarna i en kastrull och fyll upp med vatten. Koka på svag värme, rör om då och då tills att äpplena mjuknat.

3. När äpplena mjuknat tillsätt sockret och låt blandningen koka upp.

4. Låt svalna något och överför till matberedare och mixa till mos. Kör gärna i flera omgångar så att beredaren inte blir för full.

5. Häll upp i lämpliga behållare, moset kan frysas i portionsförpackningar. Den frysta mosen håller upp till ett år, i kylskåp är hållbarheten 1-2 veckor.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.