Till Norrmejerier startsida
Entré med rökt kalkon och legymsallad

Entré med rökt kalkon och legymsallad

Mängd: 6-8 portioner

4,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 400 g färska späda spenatblad eller sallad
  • 2 knippor rädisor
  • 1 liten melon, t ex galia- eller ogenmelon
  • ca 300 g rökt kalkonbröst eller rökt skinka i tunna skivor

Legymsallad:

  • 1 burk sparris i bitar, ca 185 g
  • ca 5 cm färsk gurka
  • 1 syrligt äpple
  • 1 burk gröna ärtor, ca 200 g
  • 1 msk hackad syltlök
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Börja med legymsalladen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hacka gurka och äpple. Låt ärterna rinna av. Blanda gräddfil med majonnäs och övriga ingredienser. Smaksätt med salt och peppar. –Skölj spenatbladen väl. Ta bort blasten på rädisorna. Skiva melonen. Lägg upp spenatblad, rädisor och melon på tallrikar. Lägg på köttskivor och legymsallad. Servera med nybakat bröd.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott