Påminner lite om chiabatta
Mängd: Ca 12 st små bröd
Smula ner jästen i en bunke och lägg i salt och honung. Jag brukar vara ganska frikostig med honungen. Jag brukar använda flytande honung eller sirap. Mät upp mjölk och vatten, häll över lite av mjölkvattnet, rör om med en trägaffel så att det löser sig. Häll sedan på resten.
Nu är det dags att blanda i mjölet. Rör samtidigt som du blandar i det. Det ska gå snabbt och det är viktigt att degen är lös. Bara blanda snabbt. Strö över en näve vetemjöl, och låt jäsa i bunken med en handduk över i c.a. 1 timme. Ju längre desto bättre.
Värm ugnen till 240-250. Täck två plåtar med bakpapper. Strö ut en näve vetemjöl på bakbordet och vält försiktigt ut degen på mjölet. Det är viktigt att du inte knådar. Strö vetemjöl över degen och platta ut degen med ena handen, försiktigt. Skär sedan degen i remsor, ungefär fem-sex stycken. Dela sedan varje remsa på snedden i 2-3 delar. Flytta sedan bitarna till plåtarna.
In med plåtarna i ugnen, en i taget, i 20 minuter. Låt svalna utan handduk.