Till Norrmejerier startsida
Evas skinkgalette

Evas skinkgalette

Gott dom bufférätt, fredagsmys eller som huvudrätt tillsammans med en fräsch sallad och ett gott bröd.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g Norrmejerier Smör
  • 200 g keso
  • 200 g rökt skinka, tärnad eller strimlad
  • 200 g riven lagrad ost
  • paprikapulver

Gör så här

Blanda mjöl smör och keso. Lägg i kyl minst en timme. Kavla ut degen mellan bakplåtspapper. Lägg hälften i botten av en pajform. Varva skinka ost och paprikapulver. Täck med resten av degen. Pensla med ägg och nagga. Grädda i 225° ca 25 min. Servera med sallad och en god kall sås, t ex smaksatt Crème Fraiche.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.