Till Norrmejerier startsida
Festlig fisksoppa

Festlig fisksoppa

En mustig och matig soppa som passar lika bra att servera till exempel på en torsdag till pannkakan, som till huvudrätt med ett gott bröd och ett glas vitt vin, en mysig fredagkväll med den man älskar.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(53 röster)

Ingredienser

  • 40 g. finhackad gul lök
  • 12 g. margarin
  • 12 g. stött koriander
  • 5.6 g. fiskbuljong
  • 1.6 dl. crème fraiche (34%)
  • 8 g. vetemjöl
  • 600g. blandad fisk + räkor i bit
  • (torsk, lax, kolja t.ex)
  • 2 g. salt
  • 12 ml. pressad limesaft
  • 2 g. rivet skal av lime
  • 8 g. gräslök

Gör så här

Fräs löken utan att den tar färg och tillsätt koriandern. Späd med fiskbuljonge och creme fraiche. Låt det småputtra en liten stund. Toppred med mjölet och sjud ca. 5 minuter. Tillsätt fisken och räkorna. Sjud försiktigt ytterligare 3 minuter. Smaka av med salt och lime, men rör försiktigt så fisken inte faller sönder Tillsätt gräslöken strax innan serveringen.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.