Till Norrmejerier startsida
Fikon- och ruccolasallad med rökt renstek

Fikon- och ruccolasallad med rökt renstek

Mängd: 4 portioner

4/5
(35 röster)

Ingredienser

  • 4 färska fikon
  • 1 ask mangoldskott eller ruccola
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 100 g rökt renstek i skivor
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Skär fikonen i klyftor. Skölj salladen.
Blanda gräddfil med pepparrot och vinäger till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
Arrangera salladen på tallrikar. Lägg på fikon och renstek. Ringla över pepparrotsdressingen och servera.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.