Till Norrmejerier startsida
Filé- och pastasallad

Filé- och pastasallad

Pastasallad som man äter kall, passar bra både att ta med sig i matlåda till lunch eller äta den som ett middagsmål. Drick gärna ett glas rött vin till om du äter den till middag.

Mängd: 4 portioner

4/5
(4 röster)

Annons

Ingredienser

  • 280 gram fullkornspasta (skruvar, snäckor eller dylikt)
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • salt
  • peppar
  • 100 gram frysta gröna ärtor
  • rosmarin (stöt i mortel)
  • 200 gr kronärtskockshjärtan i halvor
  • 2 msk kapris
  • 1 dl inlagd paprika
  • 250 gr fläskfilé
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 200 gram blandad sallad

Gör så här

Koka pastan. Skölj den och lägg den i en bunke. Skär fläskfilen i strimlor och stek den i smöret. Blanda Yoghurt, sweet chilisås, salt, peppar, rosmarin i en liten bytta. Häll dressingen över pastan. Rör ner kronärtskockshjärtan, kapris, paprika, ärter och den stekta fläskfilén.
Lägg upp salladen på en bädd av salladsblad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.