Till Norrmejerier startsida
Filmarinad med örter

Filmarinad med örter

Prova något nytt, prova en mariand med fil som bas, enkelt och smakrikt!

Mängd: Räcker till ca 600g kött

4,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 2 dl Norrmejerier filmjölk
  • 1 st Klyfta vitlök
  • 1 st Knippe ramslök
  • 1 msk Farinsocker
  • 1 st Knippe timjan
  • 1/2 st Citron

Gör så här

1. Hacka örterna och blanda ner i filmjölken.
2. Låt stå i 30 minuter och mogna
innan du lägger ner köttet.
3. Marinera i minst 8 timmar.
4. Torka av köttet ordentligt innan grillning.
OBS! Filen bränns ganska snabbt på hög
temperatur så det är därför viktigt att du får
bort så mycket fil som möjligt.
5. Grilla!

Tips:

Låt köttet rumstempereras innan du tillagar det. Du kortar på så sätt ner tillagningstiden och köttet släpper ifrån sig mindre vätska. Använd en stektermometer istället för att gissa temperaturer, det gör även kockar!

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.