Till Norrmejerier startsida
Fina morotskakan

Fina morotskakan

Lyxig kaka som räcker till många!

Mängd: 10 portioner

4,5/5
(15 röster)

Ingredienser

  • Kaksmet
  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl socker
  • 4 dl mjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk riven muskot
  • 2 1/2 dl solrosolja
  • 4 dl rivna morötter (ca. 250g oskalade)
  • 1 dl grovt hackade valnötter, alt. solrosfrön (kan även uteslutas helt)
  • Glasyr
  • 200g rumsvarmt Norrmejerier Smör
  • 200g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • pressad juice av 1 citron
  • 2 tsk vaniljsocker
  • rivet skal av 1 citron till dekoration

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner övriga ingredienser till en smet. Grädda i 175 grader i 40 minuter i mitten av ugnen i smörd och bröad kakform (ca 26 cm i diameter). Det går även bra att göra dubbel sats i långpanna, men förkorta då gräddningstiden till ca 30 min (kolla kakan och anpassa efter tiden efter din ugn).

Vispa ihop ingredienserna till glasyren till en jämn smet. Ställ kallt till dess att kakan skall dekoreras. Låt kakan svalna under bakduk och bred sedan på glasyren. Dekorera med rivet citronskal.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.