Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 4,5 dl socker
  • 300 g sötmandel
  • 6 rutor Daim
  • 4 rutor blockchoklad

Gör så här

Mal mandeln.
Vispa ägg och socker pösigt.
Hacka Daim-
Smörj bakplåtspapper med smält smör. VIKTIGT!
Häll smeten i långpannan och grädda 20-25 minuter i 200 grader.
Kortare tid i varmluftsugn.
Strö över Daim-hacket och grädda ytterligare 5 minuter.
Dela botten i 3 delar från långsidan.
Lägg delarna efter varann t.ex. på aluminiumklädd planka.
Vispa 7 dl grädde och klicka/vid stor fest spritsa på hela tårtan.
Dekorera rikligt med:
Jordgubbar, hallon, körsbär, melonkulor, blå vindruvor, gul och grön kiwi, blad från harsyra och vackra passande figurer av smält blockchoklad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.