Mer engelskt kan det inte bli!
Mängd: 4 portioner
Frityrsmet:
Till servering:
Skala och skär potatisen i stavar.
Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter Fritera potatisen i omgångar i 8-10 minuter. Ta upp och låt den svalna.
Hetta upp oljan till 200 grader och fritera potatisen igen i omgångar tills den blir härligt frasig 2-4 minuter.
Skär fiskköttet i avlånga bitar.
Gör frityrsmeten. Häll 1 1/2 deciliter vetemjöl i en bunke. Tiltsätt maizena och bakpulver och blanda noggrant. Rör försiktigt ner öl och citron i mjölblandningen. Salta och peppra efter smak och låt smeten svälla i 20 minuter.
Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter.
Häll 12 deciliter vetemjöl på en tallrik.
Vånd varje fiskbit i mjölet och doppa dem i frityrsmeten. Lägg försiktigt ner fiskbitarna i oljan och fritera dem gyllenbruna 5-7 minuter Tänk bara på att inte lägga ner alla bitar samtidigt för då kallnar oljan.
Servera direkt med pommes frites majonnäs kokta gröna ärtor och citronklyftor eller om man ska vara riktigt autentisk - lite maltvinäger!