Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500 g fiskfilé, t ex torsk eller sej
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 5 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1 msk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 pkt bacon ca 150 g

Gör så här

Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en tjockbottnad vid kastrull. Tillsätt resten av mjölken, senap och kryddor. Koka 2-3 min. Lägg ner ihoprullade fiskfiléer. Låt sjuda under lock tills fisken är vit och fast, 5-10 min.
Lägg bacon i medelvarm stekpanna och knaperstek det 2 1/2 min på varje sida. Låt det rinna av på hushållspapper. Smula baconet över fisken och servera med pressad potatis och grönsaker.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.