Mängd: 4 portioner
Grytbas:
Potatiscrème:
Goda tillbehör:
1. Fräs lök och örtkryddor i olja. Tillsätt morot, selleri och fänkål samt saffran och tomatpuré. Låt
fräsa ytterligare ett par minuter under omrörning. Slå på vinet som får koka in tills bara lite vätska
återstår.
2. Slå på tomater och buljong och låt grytan sjuda, lite under lock, i ca 30 minuter tills rotfrukterna
känns mjuka. Smaka av med socker, salt och peppar.
3. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Pressa den genom en sil. Värm mjölken och smöret och
vispa ner i potatisen tillsammans med osten. Smaka av med salt och gärna lite nyriven muskot.
4. Skär fisken i bitar och krydda med salt och peppar. Lägg fiskbitarna i den heta grytan och lägg
på ett lock. Låt dem sjuda på mycket svag värme 8–10 minuter tills klara, utan att röra om. Lägg i
räkorna och servera med potatiscrème.