Till Norrmejerier startsida
Fiskfilé med basilikadoft

Fiskfilé med basilikadoft

Så enkelt och snabbt fixar du fisken.

Mängd: 4 portioner

3/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • en näve färsk basilika
  • 1 msk pesto
  • salt och peppar
  • 1 zucchini
  • 500 g spätta-, torsk- eller gösfilé

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Mixa grädde, basilika och pesto. Smaka av med salt och peppar. Lägg skivad zucchini i botten på en smörd ugnsfast form. Täck med fiskfilé och örtgrädde. Grädda i 20 minuter. Servera med ris eller potatis. Dekorera med färska basilikablad.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.