Till Norrmejerier startsida
Fiskfileer i grön creme fraiche

Fiskfileer i grön creme fraiche

Hela familjen älskar denna rätt som jag serverat i ca 30 års tid nu och då.

Mängd: 4 personer

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 600 g fiskfile tex. torsk, lax eller spätta
  • 2 msk smör
  • 1 bit färsk gurka
  • 1 purjolök
  • 2 medelstora morötter
  • 3 bladselleristjälkar
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 burk creme fraiche naturell
  • persilja

Gör så här

Fukta fileerna med citron. Salta och peppra. Smöra en låg vid kastrull och lägg fisken i ett lager.
Skär porjolök och celleri tvärs över. Slanta morötterna. Klyv och kärna ur gurka. Strimla den.Fräs alla grönsaker under omrörning. Häll på vinet. kok i 1 minut. Rör ner creme fraiche och låt koka i 2 minuter. Häll alltsammans över fisken och låt sjuda sakta i 4-5 minuter beroende på fiskens tjocklek. Strö persilja över.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.