Till Norrmejerier startsida
Fredagskyckling

Fredagskyckling

En fantastiskt god kycklingrätt som uppskattas av hela familjen.

Mängd: 4 portioner

4/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 klick Norrmejerier Smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt
  • ½ dl rapsolja
  • 1 burk urkärnade svarta oliver, t ex Zetas Taggiascaoliver
  • 1 burk gröna oliver
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 dl torr vermouth
  • 1 tärning hönsbuljong + 1 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 1 burk crème fraiche Vitlök

Gör så här

Bryn kycklingen i smör, salta och peppra. Mixa vitlök och chili med oljan. Pensla kycklingen med blandningen och lägg i en ugnsfast form. Koka ur stekpannan med vermouth, buljongtärning, vatten och slå över kycklingen. Häll tomater och oliver runt kycklingen. Stek i 200° i ca 20 minuter (tills kycklingen är genomstekt). Servera med vitlöks crreme fraiche samt ris eller potatisklyftor.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.