Till Norrmejerier startsida
Frittata med grönkål

Frittata med grönkål

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 1 medelstort grönkålsstånd eller ca 200 g fryst grönkål
  • 1/2 purjolök
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • salt, svartpeppar
  • 5 ägg
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 dl riven lagrad ost

Gör så här

Ta bort bladen från stjälkarna på den färska grönkålen. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet. Låt bladen rinna av och hacka dem grovt. Eller tina den frysta grönkålen. Hacka purjolöken. Fräs grönkål och purjolök i smör i en stor stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Vispa samman ägg, grädde och ost och häll smeten i pannan. Grädda på svag värme tills smeten stelnar. Lyft eller stick på några ställen i den så att lös smet kan rinna ner och stelna. Vänd frittatan med hjälp av ett lock när undersidan fått fin färg och grädda andra sidan. Skär portionsbitar och servera med skinkskivor och en tomatsallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.