Till Norrmejerier startsida
Frukostbröd med pepparkaksfeeling

Frukostbröd med pepparkaksfeeling

Gör ditt eget frukostbröd med smak av pepparkakor!

Mängd: 2 bröd

4,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl Norrmejerier Pepparkaksfil
  • 1 dl honung
  • 1 dl torkade fikon
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl hasselnötter
  • 1/2 dl pumpafrön

Gör så här

Sätt ungen på 200 grader.

Hacka fikon, aprikoser och hasselnötter och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke eller blandningsmaskin. Tillsätt övriga ingredienser och blanda snabbt ihop. Smörj en brödform med Norrmejerier smör och fyll upp med smeten. Det går också att fodra med bakplåtspapper. Avsluta med pumpafrön.

Baka i nedre delen av ungen på i cirka 50 minuter. När brödet är färdigt, låt det svalna på ett galler under handduk.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.